رفتن به محتوای اصلی

رسانه‌های ترکیه چطور خواننده کرد را «زجرکُش کردند»؟

۱۴ سال پس از آن‌که زندگی احمد کایا، خواننده فقید کرد، توسط رسانه‌های دولتی و عمده ترکیه نابود شد، مدال افتخار ریاست جمهوری ترکیه به او اهدا شد.

BYPibHYIIAEtMX-.jpg

احمد کایا خواننده‌ای کرد بود که در سال ۱۹۵۷ در ملطیه، جنوب‌شرقی ترکیه متولد شد. او محبوبیتی حیرت‌انگیز داشت و ترانه‌های او در ارقام میلیون طی دهه‌های ۱۹۸۰ و ۹۰ فروخته می‌شدند. او هنرمندی ضد جنبش کمالیست (کمال آتاتورک) نیز بود و صراحتا ایدئولوژی رسمی دولت را به چالش می‌کشید. او هرگز از این عقیده عقب‌نشینی نکرد که دولت تحت کنترل ارتش، در جهت نابودی کردها عمل می‌کرد. کایا مدافع غیور گروه‌های مذهبی هم بود، مانند علوی‌ها و غیرمسلمانانی که از سوی حاکمیت کمالیست سرکوب می‌شدند. او به خاطر حمایت از رجب طیب اردوغان، که اکنون نخست وزیر ترکیه است، شهرت دارد. اردوغان در دهه ۹۰ میلادی به خاطر خواندن یک قطعه شعر ضد کمالیستی، به زندان افتاده‌بود. احمد کایا، در کنسرتش در تاریخ ۲۹ اکتبر ۱۹۹۸ در میدان تقسیم استانبول، آنچه که بر اردوغان می‌رفت را تقبیح کرد.

متاسفانه دیدگاه‌های لیبرال او به بهای جانش تمام شد. در سال ۱۹۹۹، رسانه‌های عمده ترکیه کرد بودن او را صلیبی ساختند که او را بر آن مصلوب کنند. رسانه‌های عمده که زیر نظر حاکمیت سابق فعالیت می‌کردند نژادپرست و به‌شدت ناسیونالیست بودند. به همین دلیل است که اعضای رسانه‌های نژادپرست آن زمان، در ترکیه امروز بی‌اعتبارند و تنها می‌توانند خوانندگان غربی‌ای را گول بزنند که از ترکیه شناختی ندارند.

Subscribe for unlimited access

All news, events, memos, reports, and analysis, and access all 10 of our newsletters. Learn more

$14 monthly or $100 annually ($8.33/month)
یا

Continue reading this article for free

All news, events, memos, reports, and analysis, and access all 10 of our newsletters. Learn more.

By signing up, you agree to Al-Monitor’s Terms and Conditions and Privacy Policy. Already have an account? Log in